مهندس موسوی مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان عنوان کرد:
خیّرین میتوانند بازوان توانای منابع طبیعی در اجرای پروژه های آبخیزداری باشند.

تاریخ انتشار : 1401/04/12 - ساعت انتشار: ١٨:٠٤ - گروه خبری : اخبار استان

تفاهم نامه احداث سیل بند جهت جلوگیری از خسارات سیل و انجام عملیات بیولوژیکی با همکاری اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان و خیّر روستای گرده بلیج از توابع شهرستان ارومیه به امضاء رسید.

تفاهم نامه احداث سیل بند جهت جلوگیری از خسارات سیل و انجام یک هکتار عملیات بیولوژیکی با همکاری اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان و خیّر روستای گرده بلیج از توابع شهرستان ارومیه به امضاء رسید.  

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان آذربایجان غربی ، با حضور مهندس موسوی مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان ، مصطفی نظری مدیرعامل مجمع خیّرین توسعه روستاها و مناطق محروم کشور، هادی پاشایی مدیرکل دفتر امور روستایی وشوراهای استانداری آذربایجان غربی و میرزا نبی زاده خیّراهل روستای گرده بلیج از توابع شهرستان ارومیه ، تفاهم نامه احداث سیل بند جهت جلوگیری از سیل وانجام یک هکتارعملیات بیولوژیکی در این روستا به امضاء رسید.

مهندس موسوی مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان در حاشیه امضاء این تفاهم نامه ضمن مثبت خواندن اقدامات آبخیزداری در کشور و استان گفت:بر اساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی جهانی (فائو)، اجرای عملیات آبخیزداری و توسعه آن در کشورهای مختلف، مزایای زیادی به ارمغان می آورد که از جمله آن ها می توان به بهبود مدیریت منابع آبی، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و کاهش سیل خیزی اشاره کرد.

وی افزود: از آنجایی که خاک ها و پوشش گیاهی به طور پیوسته با چرخه منابع آبی مرتبط هستند، این حوضه های آبخیز مهمترین واحد برنامه ریزی برای مدیریت یکپارچه منابع آب و زمین(خاک) محسوب می شوند. 

مدیرکل منابع طبیعی وابخیزداری استان حضور و مشارکت خیرین جامعه درتوسعه آبخیزداری در کشور را مهم ارزیابی و افزود: با عنایت به محدودیت های منابع آب در کشور، خاصه در اقالیم خشک و نیمه خشک کشور، بیلان منفی آبخوان‌های زیرزمینی و دیگر چالش‌های پیش رو در این زمینه، اهمیت پرداختن به آبخیزداری و آبخوان‌داری در سرزمین خشک و نیمه خشک ایران را دو چندان نموده است.

در همین راستا برای تحقق اهداف، راهبردهایی اساسی و استراتژیک کشور در جهت خودکفایی و اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است که این مهم با توجه به گستره وسیع حوزه‌های آبخیز کشور و نیاز فراوان به انجام طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری بدون حضور مردم میسر نخواهد گردید.

وی ادامه داد : در این بین مشارکت خیرین در توسعه فعالیت‌های زیر بنایی آبخیزداری امری بسیار مهم است و در این برهه از تاریخ کشور عزیز اسلامی‌مان در گذر از پیچ تاریخی دهه چهارم انقلاب اسلامی، حیاتی و سرنوشت‌ساز می‌باشد و امید است همدلی دولت و ملت در امر توسعه آبخیزداری با مشارکت خیرین فصل جدیدی در  فعالیت این بخش از کشور و مردمی کردن زیربناهای اقتصادی با حرکت از سوی آبخیزداری دولتی به سوی آبخیزداری مردمی به فضل الهی محقق گردد.

مصطفی نظری مدیرعامل مجمع خیرین توسعه روستاها و مناطق محروم کشور نیز که میهمان ویژه این مراسم بودند،ضرورت مشاکت خیرین جامعه در حل بحران های کشور را مهم و اساسی دانسته و گفتند:

ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی، مادی، ذخائر و منابع غنی و متنوع، زیرساخت‌های گسترده و مهم‌تر از همه، برخورداری از نیروی انسانی متعهد، کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی که همان «اقتصاد مقاومتی» است، پیروی می‌کند.

در این راستا و با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه تبیین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و حضور فعال مردم در تمامی عرصه های اقتصادی و فرهنگی با اعمال مدیریت جهادی و نیز کاهش هزینه های جاری دولت، ضروری است زمینه‌های فعالیت، حضور و مشارکت فعال مردم در فعالیت‌های جمعی بخصوص در عرصه‌های منابع طبیعی پررنگ تر لحاظ گردند. 

گفتنی است این پروژه با اعتبار پنج میلیارد ریال از طریق منابع تخصیصی محرومیت زدایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تأمین و مابقی توسط آقای میرزا نبی زاده خیّر این روستا و با نظارت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان آذربایجان غربی احداث خواهد شد.

آبخیزداری

آبخیزداری

آبخیزداری

 

 

 

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج