جلسه ستاد هماهنگی مدیریت جنگل های زاگرس برگزار شد
جلسه ستاد هماهنگی مدیریت جنگل های زاگرس عصر روز گذشته به ریاست دکتر نوبخت سرپرست سازمان منابع طبیعی کشورو با هدف بررسی و تبیین سند مدیریت بوم سازگان زاگرس، اقدامات پیش بینی شده و نهایی شدن اقدامات اولویت دار در حوزه جنگل های زاگرس برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور، این سند که حاصل یک کار مشترک بین سازمان منابع طبیعی و برخی دستگاههای دولتی مانند؛ راه وشهرسازی، وزارت کشور، نیرو، نفت، جهادکشاورزی، دانشگاه، سازمانهای حفاظت محیطزیست و استانداریهای مناطق زاگرس است، موجب انسجام بیشتر دربین دستگاههای اجرایی خواهد شد و از سویی دیگر این انسجام کاری و مشارکت نهادها می تواند افق روشنی را در مدیریت بوم سازگان زاگرس ترسیم نماید.
این سند در راستای اقدامات ضروری برای کنترل و مقابله با آفات و امراض درختان جنگلی، پیشگیری از اطفای حریق در جنگل زاگرس، بازسازی و احیای جنگل های آسیب دیده ، اجرای عملیات آبخیزداری و در نهایت برای کمک به معیشت جوامع جنگل نشین زاگرس تهیه شده است.
در سند بوم سازگان زاگرس، اقدامات و تکالیفی برای دستگاههای اجرایی مرتبط تعیین شده و از سویی دیگر سازمان منابع طبیعی نیز یک سری از اقدامات اولویت دار و ضروری در حوزه مدیریتی برای ارائه دارد که در چهارمین جلسه کمیته راهبری که به ریاست دکتر مخبر معاون اول ریاست جمهوری تشکیل می شود مطرح و مورد بررسی وتصویب قرار می گیرد.
براساس این گزارش، جنگل های زاگرس به دلیل کارکردهای مختلف در زمینه توسعه پایدار، تولید آب و حفظ خاک، تامین امنیت غذایی همواره از اهمیت حیاتی بالایی برخوردار بوده است. این جنگل ها که بخشی از آن بهعلت تغییرات اقلیمی و افزایش دما و بخش دیگر به دلیل بهرهبرداریهای ناپایدار و خارج از توان این جنگل توسط انسان ها به خشکی گراییده است اکنون به یکی از دل مشغولی ها و اولویت های مهم سازمان منابع طبیعی کشور تبدیل شده است و این سازمان تمام توان خود را بکار گرفته تا بتواند با استفاده از ظرفیت دستگاههای دولتی و جوامع محلی نسبت به کاهش تخریب این جنگل های ارزشمند که بیش از 40 درصد آب کشور را تامین می کنند اقدام اساسی انجام دهد.
شایان ذکر است، جنگل های زاگرس ۶ میلیون هکتار مساحت دارد که از شمال غرب کشور در منطقه آذربایجانغربی شروع و تا استان فارس بهصورت یک دیوار کشیده شده است.
ارسال به دوست