هرمزگان/آبخیزداری اقدامی پیشگیرانه برای کنترل سیلاب

تاریخ انتشار : 1400/10/28 - ساعت انتشار: ١٠:٣٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بستک با اشاره به اهمیت نقش سازه‌های آبخیزداری در مهار سیلاب گفت: اجرای طرح‌های مختلف آبخیزداری و آبخوانداری اعم از احداث سازه‌های مکانیکی و فعالیت‌های بیولوژیکی از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش مهمی در ذخیره نزولات جوی و جلوگیری از جاری شدن سیل و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌ها، سکونتگاه‌ها و تاسیسات زیربنایی شهری و روستایی دارد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بستک با اشاره به اهمیت نقش سازه‌های آبخیزداری در مهار سیلاب گفت: اجرای طرح‌های مختلف آبخیزداری و آبخوانداری اعم از احداث سازه‌های مکانیکی و فعالیت‌های بیولوژیکی از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش مهمی در ذخیره نزولات جوی و جلوگیری از جاری شدن سیل و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌ها، سکونتگاه‌ها و تاسیسات زیربنایی شهری و روستایی دارد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- حامد احمدپور گفت: در پی بارندگی ۱۷۴ میلیمتری سامانه بارشی دی ماه ۳۰ میلیون مترمکعب روان‌آب به واسطه احداث بیش از ۶۰ سازه آبخیزداری در سطح شهرستان مهار شد.

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که شهرستان بستک کوهستانی است و حوزه‌های آبخیز آن شیب بالایی دارد اکثر شهرها و روستاهای آن میزبان سیلاب‌های شدید و مخرب است بنابراین اجرای عملیات آبخیزداری به نحوی اقدامی پیشگیرانه در جهت کاهش سیلاب‌های مخرب بوده و تخریب ناشی از سیل را به حداقل می‌رساند، آمارها نشان می‌دهد که خسارات سیل به کمک عملیات آبخیزداری و آبخوانداری تا ۷۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: یکی از سودمندترین نتایج اجرای طرح‌های آبخیزداری مهار سیل و کنترل رسوب است که بر اساس پایش‌های صورت گرفته در سیل اخیر ٩ و نیم میلیون مترمکعب رسوبات در مخزن سازه‌های آبخیزداری کنترل شده و از خسارت‌های احتمالی سیلاب به مناطق پایین دست جلوگیری به عمل آمده است و این مسئله با احداث ۶ دستگاه سد خاکی و سنگی ملاتی در حوزه آبخیز شهری بستک به وضوح مشهود بوده و باعث جلوگیری از ورود میزان قابل ملاحظه‌ای از حجم سیلاب و رسوب به شهر بستک و کاهش خسارت به تاسیسات زیربنایی گردیده است.

حامد احمدپور رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بستک با بیان اینکه پیشگیری بهتر از درمان است گفت: به جای هزینه کردن منابع برای جبران خسارت سیل و فعالیت‌های درمانی، بهتر است با انجام آبخیزداری در بالادست حوزه‌های آبخیز شهری و روستایی اعتبارات را به سمت پیشگیری از مخاطرات سیل سوق دهیم و سیلاب را در بالادست کنترل کنیم.

 احمدپور افزود: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری حوزه‌های شهری در قالب طرح‌های مکانیکی و بیولوژیکی علاوه بر کنترل سیلاب و کاهش خسارات ناشی از آن، پایداری منابع آب و خاک، احیای پوشش گیاهی حوزه‌های آبخیز شهری و ایجاد ظرفیت‌های توسعه تفرجگاه‌های طبیعی در پیرامون مراکز جمعیتی در قالب پارک آبخیز نیز به دنبال دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here