مهندس موسوی مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان در برنامه زنده تلویزیونی "درمسیر توسعه" عنوان کرد:
بدون حمایت و همکاری مردم نمی توان ازاراضی ملی حفاظت کرد

تاریخ انتشار : 1401/10/20 - ساعت انتشار: ١٠:٠١ - گروه خبری : اخبار استان

بدون حمایت و همکاری عموم مردم خصوصاً بهره برداران مراتع و روستاییان امکان حفاظت از منابع طبیعی به نحو احسن امکان پذیر نیست.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی "درمسیرتوسعه" که از شبکه استانی سیما بصورت زنده پخش می شد گفت: بدون حمایت و همکاری عموم مردم خصوصاً بهره برداران مراتع و روستاییان امکان حفاظت از منابع طبیعی به نحو احسن امکان پذیر نیست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان، دوشنبه شب با حضور در مرکز صداو سیمای استان ضمن حضور در برنامه "در مسیر توسعه" پاسخگوی سؤالات در خصوص راه کارها و چالش ها در منابع طبیعی وآبخیزداری استان شد.

ایشان در ابتدا  گزارشی از عملکرد اداره کل منابع طبیعی استان در حوزه های مختلف اعم از ممیزی اراضی (کاداستر)،احیاء رویش گاهها، احیاء مناطق جنگلی، توسعه زراعت چوب، آبخیزداری و کاشت و تولید نهال در استان را ارائه کردند.

وی افزود؛ با برنامه ریزی های انجام شده تاکنون 208000 هکتار احیاء رویش گاهها ، 38950 هکتار احیاء جنگل ، 487000 هکتار طرح آبخیزداری در استان ، 2260000 هکتار پروژه ملی تثبیت اراضی و 19300 هکتار مهار شن های روان تاکنون عملیاتی شده که این میزان بخش کوچکی از اقدامات اداره کل منابع طبیعی را شامل میشود.

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش دانشگاه و شرکت های دانش بنیان بر مشارکت و همکاری سازنده با منابع طبیعی اشاره و خاطرنشان کرد: امسال دو میلیون اصله نهال از یک شرکت دانش بنیان نهال خریداری شده که این مقدار بیش از نیاز استان میباشد و جهت کاشت در اراضی ملی و جنگلی در هفته منابع طبیعی عرضه خواهد شد.

 مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان به نقش سازنده بهره برداران و دامداران در احیاء پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع نیز گریزی زد و افزود: بررسی کارشناسان در حوزه منابع طبیعی نشان می دهد یکی از مهمترین عواملی که می تواند مرتعداران را به حفظ و بهره برداری صحیح مراتع ترغیب نماید، داشتن حس مالکیت و یا تضمین معتبری برای استفاده دائمی از یک مرتع است که این تضمین در قالب احاله مدیریت طویل المدت اجرای طرح های مرتعداری میسر شده است. همچنین طرح های مرتعداری یکی از ابزارهای تهیه و اجرای طرح های اصلی مدیریت و بهره برداری از مراتع در ایران است که باید در تهیه آن ها به ویژگی های اکولوژیکی منطقه از یک سو و به مسائل اجتماعی بهره برداران از سوی دیگر اهمیت داده شود.

ایشان خاطر نشان کرد: در هر طرح مرتعداری، اوضاع طبیعی منطقه از قبیل: مکان، موقعیت، مساحت، شرایط آب و هوایی، وضعیت خاک،وضعیت توپوگرافی و پوشش گیاهی، منابع آبی، وضعیت تامین علوفه، موقعیت اجتماعی دامداران موجود در منطقه و سایر مسایل ضروری مطالعه و سپس براساس این عوامل، بر نامه ریزی های لازم جهت حفظ، احیاء،  اصلاح و بهره برداری از مرتع انجام می شود.

به گفته آقای مهندس موسوی بیش از دومیلیون و هفتصد هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان را مراتع تشکیل می دهد و بر اساس ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، مصوب سال 1346 که بهره برداری از مراتع را در قالب طرح های مرتعداری مجاز دانسته بود، این اداره کل اقدام به تهیه طرح مرتعداری نموده است.

گفتنی است در ابتدای این برنامه سئوال نظرسنجی در خصوص الویت کاری اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان چه میباشد؟ از مخاطبین این برنامه شد که در پایان به دو نفر از برندگان به قید قرعه از طرف اداره کل منابع طبیعی استان جوایزی اهداء شد.

برنامه توسعه

برنامه توسعه

برنامه توسعه

برنامه توسعه

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج