به مناسبت روز جهانی جنگل:
جنگل‌ها: تولید و مصرف پایدار

تاریخ انتشار : 1400/12/28 - ساعت انتشار: ٠٩:٤٥ - گروه خبری : اخبار سازمان

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز بیست و یکم مارس (اول فروردین) را با هدف ارتقاء سطح آگاهی‌های عمومی از نقش و جایگاه جنگل‌ها در تحقق توسعه پایدار و حفظ بستر حیاتی بنا به درخواست فائو در سال 2012 به عنوان روز جهانی جنگل اعلام نمود.

ساغر داراب‌زند - فائو همه ساله به مناسبت بزرگداشت روز جهانی جنگل کشورهای جهان را تشویق می نماید تا از طریق برگزاری کمپین‌های درختکاری و توسعه فضای سبز در سطوح  ملی و منطقه ای نسبت به جلب مشارکت عمومی در این فرایند اقدام نمایند. مراسم روز جهانی جنگل در سال 2022 با عنوان "جنگل‌ها: تولید و مصرف پایدار" نامگذاری گردیده است. در همین راستا 8 پیام کلیدی در ارتباط با این روز جهت آگاهی در ذیل آورده شده است:

• بخش جنگل برای دست کم 33 میلیون نفر اشتغال زایی کرده و میلیاردها نفر از محصولات آن استفاده می‌نمایند.
بر اساس آمار موجود، بیش از نیمی از تولیدات اقتصادی جهان (تولید ناخالص داخلی) متکی به خدمات اکوسیستمی نظیر خدمات ارائه‌شده توسط جنگل‌ها بوده و بیش از یک‌دوم جمعیت جهان نیز، از محصولات جنگلی غیرچوبی در جهت ایجاد رفاه و تامین معیشت خود استفاده می نمایند.

• جنگل‌ها برای حفظ سلامت و رفاه انسان و همچنین پایداری کره زمین ضروری هستند.
جنگل‌ها تقریباً یک‌سوم سطح کره زمین را پوشش داده و محصولاتی همچون چوب، سوخت، مواد غذایی و علوفه را برای انسان تأمین می‌نمایند. علاوه بر این، جنگل‌ها در کاهش اثرات سوء تغییرات اقلیمی، حفاظت از تنوع زیستی، خاک، رودخانه‌ها و ذخیر‌ گاه‌ها اثرات فراوانی دارند. در همین ارتباط گفتنی است مردم از طریق جنگل پیوند نزدیک ‌تری با طبیعت برقرار می‌نمایند.

• استفاده پایدار از جنگل‌ها ما را به سوی اهداف اقتصادی  پایدار و استفاده از مواد تجدیدپذیر، قابل ‌استفاده مجدد و بازیافت سوق می دهد.
از چوب استفاده‌های متنوعی صورت می گیرد که این مهم نسبت به بسیاری از مواد جایگزین آن، اثرات زیست محیطی کمتری دارد. چوب قابل ‌استفاده مجدد و بازیافت بوده در نتیجه طول عمر آن افزایش می یابد.

• فرهنگ توسعه استفاده از محصولات جنگلی به تحقق ‌خنثی سازی انتشار کربن کمک می‌کند.
با  بهره گیری از علم و نوآوری می‌توان از چوب درختان محصولات قابل توجهی از جمله منسوجات، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، لوازم آرایشی، مواد بیوشیمیایی، زیست‌پلاستیک‌ها و دارو تولید نمود. با جایگزین کردن مواد کم‌دوام با محصولات تجدیدپذیر چوبی، می‌توان ردپای کربن  را کاهش داد.

• چوب پایدار ماده‌ای ضروری برای ایجاد فضای سبز شهری است.
بخش های ساخت ‌و ساز ساختمانی تقریباً مسئول  انتشار ۴۰  درصد از گازهای گلخانه‌ای مرتبط با انرژی در سطح جهان به شمار می روند. در حال حاضر ابتکارات نوین،  امکان استفاده از چوب در بلندمرتبه سازی و سایر زیرساخت‌ها را فراهم نموده و به ما در ایجاد فضای سبز شهری کمک شایانی می‌نماید. چوب کربن را در خود ذخیره نموده، عایق خوبی بوده و برای تولید نسبت به سایر مصالح ساختمانی به انرژی کم‌تری نیاز دارد.

• جنگل‌ها  برای تولید پایدار مواد غذایی حیاتی هستند.
خدمات اکوسیستمی جنگل نظیرحفظ تنوع زیستی، تنظیم اقلیم، کیفیت خاک و آب و گرده‌افشانی در راستای پایداری نظام‌های کشاورزی- غذایی و تغذیه جمعیت روبه رشد جهانی لازم و ضروری است. علاوه بر این، براساس برآوردهای حاضر، بیش از سه‌ چهارم خانوارهای روستایی در سراسر جهان، از جنگل ها و سایر محیط‌ها، گیاهان  وحشی خوراکی برداشت می‌نمایند.

• برای جلوگیری از جنگل‌زدایی و تخریب، بایستی اقدامات بیشتری انجام گیرد.
از سال ۱۹۹۰ تاکنون، ۴۲۰ میلیون هکتار از مساحت جنگل های جهان(تقریبا بیش از مساحت کشور هند) از بین رفته است. این روند به عنوان یک معضل بزرگ جنگل‌زدایی عمدتاً به دلیل توسعه بی رویه کشاورزی همچنان به میزان ۱۰ میلیون هکتار در سال ادامه دارد. در همین ارتباط، مدیریت پایدار جنگل‌ها می‌تواند در کاهش جنگل‌زدایی و تخریب آن، احیاء مناظر تخریب‌ یافته و نیز اشتغال زایی تاثیر فراوانی داشته باشد.

• محصولات چوبی را از منابع قانونی و پایدار انتخاب کنید.
مصرف‌کنندگان  قادرند با انتخاب محصولات چوبی به همراه برچسب یا گواهی تأیید از منابع قانونی و پایدار، به استفاده پایدار از جنگل‌ها کمک شایانی نمایند.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here