مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان خبر داد؛
درآمد ۳۰۰ میلیارد تومانی از زراعت چوب در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار : 1401/02/25 - ساعت انتشار: ١٣:٥٤ - گروه خبری : اخبار استان

اختری از افزایش درآمد ۳۰۰ میلیارد تومانی حاصل از زراعت چوب در سال گذشته خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور به نقل از خبرگزاری شبستان، «میراحمد اختری» در نشست هم‌اندیشی راهبری توسعه اقتصادی که در اتاق سرمایه گذاری اداره کل دارایی گیلان برگزار شد، درباره فواید اقتصادی زراعت چوب در گیلان گفت: در برنامه ششم توسعه، استان گیلان به زراعت چوب در ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی ملی مکلف شد، ولی بنا به دلایلی اینکار به تعویق افتاد و اتفاق خاصی در زراعت چوب دراستان صورت نگرفت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به توسعه زراعت چوب از تابستان سال ۱۳۹۹، افزود: زراعت چوب با چهار سال تاخیر در گیلان شروع شد و تا پایان همین سال، هزار و ۸۷۰ هکتار زمین، زیر کشت صنوبر رفت.

وی با اشاره به تحول بودجه ای ناشی از زراعت چوب اضافه کرد: در سال گذشته از طریق زراعت چوب با ۱۳۲ هزار متر مکعب چوب، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه به استان تزریق گردیدو این رقم، یک تحول بودجه‌ای محسوب می‌شود.

اختری درباره مزیت‌های زراعت چوب گفت: برای گیلان که میراث دار بخش وسیعی از جنگل‌های هیرکانی است، زراعت چوب موجب پیشگیری از دست‌اندازی و قاچاق چوب از جنگل‌های گیلان می‌شود و این زراعت، یکی از مهم ترین مزایای این طرح است.

وی با بیان اینکه استان گیلان ۵۶۵ هزار هکتار جنگل دارد که هر هکتار از جنگل حدود ۵.۲ تن اکسیژن تولید می‌کند اذعان کرد: این میزان، مصرف ۱۰ نفر انسان در سال است، بنابراین هزار و ۵۰۰ هزار تن اکسیژن از این میزان جنگل برای ۶ میلیون نفر در سال، تولید می‌شود.

اختری دیگر مزایای زراعت چوب را ذخیره آبی عنوان کرد و افزود: هر هکتار جنگل ۲ هزار و۵۰۰ متر مکعب آب ذخیره می‌کند و در حال حاضر با توجه به مشکل کم آبی، ۵۶۵ هزار هکتار جنگل استان در سال بیش از هزار و ۴۰۰ میلیون متر مکعب می‌تواند آب ذخیره کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان جلوگیری از فرسایش خاک را از فواید دیگر جنگل‌کاری دانست و افزود: متناسب کردن دمای محیط، تنظیم بارندگی‌ها و حاصلخیزی خاک از مزیت‌های دیگر طرح توسعه زراعت چوب است.

وی خاطرنشان ساخت: تامین نیاز چوبی کشور، صرفه‌جویی ارزی، کاهش فشار بر جنگل‌های هیرکانی و ایجاد فرصت شغلی، افزایش فرهنگ درختکاری از دیگر مزایای عنوان شده پیرامون زراعت چوب است که مدیرکل منابع طبیعی بدان اشاره کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here