خلع ید از اراضی جنگلی و مرتعی چهارمحال و بختیاری ۱۸ درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار : 1401/09/28 - ساعت انتشار: ١٤:١٩ - گروه خبری : اخبار استان

جانشین فرماندهی یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: طی سالجاری در قالب ۲۵۳ فقره از ۴۱۸ هکتار اراضی جنگلی و مرتعی استان خلع ید شد که با افزایش ۱۸درصدی همراه است. ایمان اسکندری‌نژاد افزود: در مدت مشابه سال گذشته ۴۱۸ هکتار اراضی ملی تصرف شده در قالب تشکیل ۲۰۰ فقره پرونده خلع ید شده بود.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- ایمان اسکندری‌نژاد افزود: در مدت مشابه سال گذشته ۴۱۸هکتار اراضی ملی تصرف شده در قالب تشکیل ۲۰۰فقره پرونده خلع ید شده بود.

وی برخورد با قاچاق چوب و زغال را از مهمترین برنامه‌های این نهاد برشمرد و گفت: مشکلات اقتصادی، سود سرشار حاصل از قاچاق و نبود تناسب بین جرم و مجازات از عواملی است که منجر به شکل‌گیری این پدیده می‌شود.

وی با بیان اینکه به زودی پست‌های ایست بازرسی در مسیرها و گلوگاه‌های ارتباطی استان مستقر می‌شود، تصریح کرد: اگر چه در برخورد با قاچاق چوب و زعال ملاحظه‌کاری نمی‌کنیم اما از سوی دیگر بر این عقیده هستیم که اقدامات پیشگیرانه و ایجابی نیز می‌تواند در جلوگیری از شکل‌گیری این پدیده موثر واقع شود.

جانشین فرماندهی یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌های مدیریت منابع طبیعی، جنگل‌کاری اقتصادی شامل کشت گیاهان دارویی و زراعت چوب از جمله اقدامات زیربنایی و بازدارنده در راستای پیشگیری از قاچاق چوب و زغال است.

اسکندری‌نژاد جلوگیری از برداشت بی‌رویه کلوس از گونه‌های گیاهی ارزشمند استان را از دیگر برنامه‌های مهم این اداره‌کل عنوان کرد و گفت: تلاش شده تا از مشارکت جوامع محلی برای حفاظت از این گونه گیاهی استفاده شود و در خصوص اعاله مدیریت در این حوزه یک طرح توجیهی تدوین شده است.

وی توزیع رایگان بذر کلوس در بین جوامع محلی را از مهمترین برنامه‌ها برای حفظ این گونه ارزشمند دانست و افزود: در روستای سرآقاسید و روستاهای شهرستان لردگان این برنامه در حال اجراست.

جانشین فرماندهی یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری همچنین از تدوین طرح جامع مدیریت حریق در استان خبر داد و اظهار داشت: در این طرح افراد و دستگاه‌های تاثیرگذار و تاثرپذیر شناسایی و برای آن برنامه‌های عملیاتی تدوین شده است.

۸۲درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که ۲۰ درصد آن را جنگل و ۶۲ درصد آن را مراتع تشکیل می‌دهد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here